Путін став військовим злочинцем і "здувся", скоро він буде токсичним навіть для Лукашенка, - Гудков

Глава країни-агресорки Володимир Путін став військовим злочинцем і фактично "здувся". Ситуацію помітили політичні партнери Росії, які тепер вимагають перегляду домовленостей. Тиск на Путіна посилиться, і скоро він стане токсичним не тільки для президента Таджикистану Емомалі Рахмона, але і для самозваного керівника Білорусі Олександра Лукашенка. Про це заявив колишній депутат Держдуми Росії Дмитро Гудков, передають Патріоти України.

В інтерв'ю УНІАН він розповів про те, що резонансні слова президента Таджикистану Рахмона, коли він відкрито закликав Путіна з повагою ставитися до суверенних держав Середньої Азії, свідчать про ослаблення Путіна на міжнародній арені.

За словами російського опозиціонера, політичні партнери Росії побачили, що Путін "здувся" і дійшли до висновку, що можна вимагати перегляду домовленостей на свою користь.

"Це як спроба переглянути партнерську угоду. Коли твій партнер стає явно слабшим, то навіщо йому все віддавати, коли можна збільшити свою частку? Путін, розв'язавши війну, по-перше, перетворився на військового злочинця. А, по-друге, він втратив контроль у світі над своїми поки що діючими партнерами. Відповідно, всі ті претензії, які накопичилися за довгий час, були висловлені, але поки ще в м'якій формі. Очевидно, що Путін "здувся". Вони зрозуміли, що можна вимагати більшого, висловлювати всі претензії, демонструвати невдоволення станом речей і своєю часткою. Це все свідчить про ослаблення Путіна на міжнародній арені, де всі гравці це відчувають", - пояснив ситуацію Гудков.

За його словами, надалі буде ще більше подібної риторики, оскільки Путін для всіх стає токсичним. У тому числі і для невизнаного глави Білорусі Олександра Лукашенка, який не вступає безпосередньо у війну проти України і, швидше за все, зможе піти від повномасштабної участі своєї армії в бойових діях.

"Далі ми будемо бачити ще більше подібних заяв від різних путінських партнерів, тому що він стає "токсичним" навіть для таких лідерів, як президент Таджикистану. Скоро він вже і для Лукашенка буде таким. Лукашенко поки робить все, щоб в цьому не брати участь. Він територію надав, але всі ці 8 місяців робив все, щоб не вплутати Білорусь в прямий конфлікт. Я думаю, що Білорусь все-таки формально не вступить в цю війну. Навіщо Лукашенко погоджуватися зараз, якщо він ще тоді примудрився вискочити з цієї петлі?"- підкреслив Дмитро Гудков.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...