Путін створює геополітичні "пастки", щоб після завершення свого президентства вони працювали, - Портников

Публіцист, журналіст Віталій Портников переконаний, що зазіхання України на території РФ може породити великий конфлікт. Проте це так і само стосується Криму, який Росія анексувала Таку думку він висловив в етері Еспресо, передають Патріоти України.

"Західні та українські політики колективно вважають, що треба звільняти всі українські території, які не вважаються частиною Росії, тому що у випадку, якщо українська армія переходить до війни за території, які РФ вважає російськими, це призводить до екзистенційного розростання конфлікту", – сказав Портников.

Журналіст додав, що складність ситуації у тому, що РФ може оголосити "своїми" і Запорізьку, Херсонську чи іншу область. В такому разі Україна потрапляє у геополітичну пастку стосовно відвоювання своїх територій. Також це означатиме, що у геополітиці вирішує "право сили".
"Росія може оголосити "своїм" все, що вона захоче. Сьогодні – Донецьку область, завтра – Південну Осетію. Це означає, що право сили діє, тому що РФ використовує не тільки свою армію, а й конституцію для силового тиску на своїх партнерів та оголошує "своїми" всі території, які їй заманеться", – сказав він.

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...

Стефанчук розповів, як довго Рада може розглядати закон про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:30

Верховна Рада може розглядати законопроєкт про мобілізацію в сесійній залі впродовж одного - кількох тижнів, якщо народні депутати наполягатимуть на всіх правках, за відсутності цього - розглянуть швидше, заявив голова ВР Руслан Стефанчук у коментарі ...