"Путін сильно програє". У війні проти України Росія втратила більше військ, ніж в Афганістані, - експосол Великої Британії в РФ

Колишній посол Великої Британії в РФ Ендрю Вуд заявив, що країна-агресор Росія у війні проти України вже втратила більше своїх солдатів, ніж під час війни в Афганістані, коли їх загинуло 15 тисяч. Про це повідомляє Sky News, передають Патріоти України.

"[Володимир Путін] довгий час до цього думав, що виграє її (війну - ред), але насправді він сильно програє", – сказав він. За його словами, російський диктатор "не може виграти війну в сенсі досягнення врегульованого результату".

"Ніхто в Україні не забуде, що він зробив, що зробили його сили і як він це зробив. Це сама по собі поразка», – сказав він. Колишній посол припустив, що Путін «спробує придумати якусь історію», щоб пояснити повільний рух російської армії.

Відповідаючи на запитання, чи можливі переговори між Путіним та президентом України Володимиром Зеленським, Вуд заявив, що він не думає, що «буде реальний діалог, поки не стануть зрозумілими результати у східних регіонах».

"Якщо Росія продовжить втрачати війська такими темпами, як зараз, тоді можна буде говорити про відступ Росії, по суті", – сказав він.

Вуд додав, що якщо російський диктатор «переможе, вбивши більше українців, це все одно не буде перемогою, бо це не буде постійним рішенням». У четвер, 5 травня, Генштаб України повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила близько 24 700 своїх солдатів.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...