​Путін таки дотиснув молодшого тирана? Лукашенко в Москві анонсував формалізацію утворення Союзної держави

У четвер, 22 квітня, під час зустрічі президентів Росії і Білорусі в Москві, Володимир Путін і Олександр Лукашенко обговорили майбутній форум регіонів Російської Федерації та Білорусі, який пройде в червні, а також домовленості по Союзній державі, зазначають Патріоти України.

"У нас форум регионов в июне в Московской области, а затем мы примем решение по заседанию Высшего государственного совета осенью. На котором мы уже сможем формализовать все наши договоренности, подписав определенные документы", - сказав Лукашенко.

За його словами, вже погоджено на рівні уряду близько 26 союзних програм, залишилося узгодити ще "2-3 серйозні програми економічного характеру", зокрема мова йде про оподаткування.

"Но есть вопросы, которые нужно усиливать, в том числе и безопасность, и оборона в нашем Союзном государстве. Хотя пока справляемся и справимся. И линии нарисуем, за которые никто не должен перейти и достойно ответим тем, кто не понимает, что в этом бешенном мире надо быть более спокойным и жить дружно", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, в 2019 році було узгоджено, що Росія і Білорусь в рамках створення Союзної держави почнуть часткове об'єднання економічних систем починаючи з 2021 року. Передбачається, що у країн буде загальний Податковий кодекс, зовнішньоторговельний режим і Цивільний кодекс, також будуть уніфіковані соцгарантії, облік власності.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...