"Путін у глухому куті": Політолог пояснив, що означають події в Курській області для російського режиму

Політолог Ігор Рейтерович розповів в ефірі Radio NV, як російський диктатор Володимир Путін і його оточення реагують на прорив в Курській області, передають Патріоти України.

"Було помітно і за результатами так званого Радбезу, який [Путін] організував, що він був там і злий, і роздратований, і деякою мірою навіть розгублений. Плюс ця інформація, яка була в Bloomberg про те, що [спецслужби РФ] начебто знали про цю операцію, але Путіна не попередили, вона може свідчити про те, що в його оточенні як мінімум є люди, яких, мабуть, нинішній стан справ не задовольняє.

Тут ключове питання: не задовольняє в якій мірі та в якому контексті? Не задовольняє, що треба війну зупинити і йти на якісь мирні перемовини, і взагалі все це завершувати. Чи не задовольняє з погляду, як він керує, як він веде війну, і ці люди, наприклад, вважають, що треба це робити по-іншому. От поки ми відповіді саме на це питання не знаємо.

Хоча можна припустити, що за тією панікою і безладом, по-іншому це не назвеш, які відбуваються в Курській області з погляду діяльності місцевої адміністрації, реакції центральної влади, версія про те, що там є люди, які хочуть це якось завершити, і поставити у цьому крапку, вона мені здається більш вірогідною.

Тобто є якась, мабуть, певна втома, або є розуміння, що це глухий кут, і з цього глухого кута за допомогою якихось ультиматумів, які робить Путін, які він нещодавно висував Україні, вийти неможливо. Повинні тоді змінитися стартові можливості для гіпотетичного початку перемовини.

Те, що відбувається в Курській області, — це вагомий такий фактор, який в черговий раз, до речі, ще й демонструє, що король то голий, за великим рахунком. Що чим далі від Москви, тим гірша ситуація.

І от ці записи місцевих жителів, які звертаються до Путіна, і кажуть, що нас всі кинули та розбіглися, це найбільше, що б'є на сьогодні по цьому режиму. Тому що хоч Путіна і намагаються виставити рятівником всі центральні медіа, на місці ситуація зовсім по-іншому виглядає", - розповів політолог.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...