Путін у разі успіху в Україні планував йти війною на країни Балтії у 2027 році, - литовський депутат

Російський президент Володимир Путін у разі успіху у війні проти України планував військове вторгнення до країн Балтії. Сподіваючись на позитивний для себе результат РФ могла б напасти на Литву, Латвію та Естонію у 2027 році, передають Патріоти України.

Також Путін планував подивитися, як буде і чи взагалі реагуватиме на російську агресію НАТО. Про це в ефірі Freedom на YouTube-каналі "Україна 24" розповів депутат Литовського Сейму Матас Малдейкіс.

За його словами, через 5 років після війни в Україні Путін хотів захопити Сувалкський коридор та зробити сухопутний коридор завдовжки близько 100 кілометрів, який міг би поєднати територію Білорусі з Калінінградською областю Росії. Однак Малдейкіс наголосив, що як мінімум у найближчі 20 років РФ не здатна буде реалізувати цей план.

Крім того, Малдейкіс зазначив, що, здобувши незалежність, Литва щодня робила кроки на шляху до Європейського Союзу та НАТО. Депутат запевнив, що Литва активно підтримує Україну. Він наголосив, що Литва проходила на шляху до ЄС та НАТО те саме, що проходить Україна, але у них завжди було розуміння, що проросійська політика є згубною для країни.



У Кремлі відповіли на ідею Макрона щодо "олімпійського перемир'я" в Україні

вівторок, 16 квітень 2024, 15:56

Кремль відхилив заклик президента Франції Еммануеля Макрона до "олімпійського перемир'я" в Україні. Як пише The Guardian, речник Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що є дещо, що "значно ускладнює процес розгляду подібних ініціатив", передають Патр...

"Чому цього не було?": Костенко розповів про дискусії в Раді щодо демобілізації

вівторок, 16 квітень 2024, 15:49

Однією з найбільш чутливих тем в українському суспільстві залишається питання демобілізації військових. Верховна Рада України 11 квітня схвалила у другому читанні закон про мобілізацію, однак через оперативну ситуацію на фронті із нього вилучили правку...