Путін у Кремлі, певно, чаєм поперхнувся: Меркель закликала наслідувати організаторів замаху на Гітлера

Канцлер розповідала про подвиг спротиву часів Третього рейху. Однак мимоволі кинула тінь на Рейх Четвертий та його загравшогося фюрера

В той чав як московські бонзи роблять компліменти Гітлеру та його партайгеноссе, канцлерка Німеччини Ангела Меркель закликала до рішучого опору зростанню правого екстремізму в Німеччині напередодні 75-ї річниці замаху на Адольфа Гітлера, повідомляють Патріоти України з посиланням на агентство DPA.

20 липня має стати днем пам'яті тих, хто протистояв пануванню нацистського режиму, сказала Меркель у своєму щотижневому відеозверненні в суботу.

"Сьогодні ми також зобов'язані протистояти всім тим тенденціям, які хочуть знищити демократію", - сказала Меркель.

20 липня 1944 року Клаус Шенк Граф фон Штауффенберг здійснив спробу вбити Адольфа Гітлера, але диктатор вижив з легкими травмами. Штауффенберг і близько 200 його спільників були страчені нацистами.

Меркель сказала, що вважає організаторів змови 20 липня зразками для наслідування.

"Вони показали, що вірні своїй совісті і тим самим формують частину історії Німеччини, яка в іншому випадку була б визначена виключно мороком націонал-соціалізму".

Меркель заявила, що країна в боргу перед ними, оскільки повоєнна конституція Німеччини, можливо, не з'явилася б без таких дій.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...