Путін в Україні тренується "натягувати вузду" всередині самої Росії, але розуміє, що це ненадовго, - журналіст

Президент Росії Володимир Путін розглядає тимчасово окуповані території України як полігон для ведення більш жорсткої політики всередині самої РФ. Однак він розуміє, що це все тимчасово, передають Патріоти України.

Таку думку в ефірі програми "Строєва" висловив військовий журналіст Дмитро Дурнєв. За його словами, терористи так званих "Л/ДНР" показали, що їхні підрозділи боєздатніші за кадрову російську армію.

І саме вони, за інформацією журналіста, "змогли влаштувати концтабори навколо Маріуполя". При цьому ні в окупованих Бердянську, ні в Херсоні немає людей для роботи в окупаційних структурах, розповів Дурнєв.

"Росія розуміє, що все це тимчасово. У Донецьку так різко не брали "бика за роги". Тобто окупаційна влада вводила нові порядки поступово", – пояснив журналіст.

У Херсоні ж "місцева влада", призначена окупантами, робить безліч божевільних заяв, щоб показати, що вони, "тисячолітній Рейх", – тут назавжди.

Дмитро Дурнєв додав, що часті замахи на колаборантів "не додадуть охочих працювати в окупаційних адміністраціях".

"Люди дуже чітко розуміють – усе закінчиться погано. У Херсоні відбуваються унікальні речі. Озброєні люди заходять, виганяють мера, всю адміністрацію і показують, що ця людина буде "мером". Але ніхто в адміністрації не з'являється, бо "мер" боїться туди зайти", – розповів він.

Щоб на захоплених територіях була керованість, "потрібно вісім років мордувати регіон": "Вигнати звідти половину людей, які не просто проукраїнські, а просто вільно мислять економічно, хочуть працювати на себе. І після цього з людьми, що залишилися, можна щось робити. Ці люди підкоряться будь-якій владі, вони настільки замордовані, що хочуть хоч щось, аби не цей жах без кінця".

Так, зараз із Росії випускають усіх незадоволених – сотні лібералів виїхали з Росії без проблем, оскільки "пара не має накопичуватися під кришкою", пояснив журналіст.

"Усі незадоволені повинні виїхати, а решта – якщо їх вісім років бити ногами, мало їм платити й пресувати пропагандою, то потім їх можна брати на вулиці та кидати в штикові атаки", – сказав Дурнєв і додав, що в "Л/ДНР" "кого упіймали на вулиці, того й відправили воювати проти України".

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...