Путін відмовився від ультиматуму по Донбасу, - Фесенко

Президент України Володимир Зеленський прагне до переговорів, а західні партнери запропонували Росії «якісь бонуси» в обмін на більш конструктивну позицію.

Президент РФ Володимир Путін відмовився від неконструктивного ультиматуму для участі у зустрічі «нормандської четвірки». Про це в коментарі ЗМІ розповів голова Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

«Хочу звернути увагу на важливий нюанс, який показує всю неоднозначність ситуації, і те, що Росія, мабуть, змушена була піти на поступки. Коли Путін був на зустрічі з Макроном, перед «великою сімкою», він фактично поставив Зеленському ультиматум, який навряд чи міг бути виконаний. Це три умови для того, щоб відбулася зустріч на найвищому рівні», – розповів Фесенко.

Йдеться про конституційне закріплення «особливого статусу» ОРДЛО, прямі переговори з Донецьком і Луганськом і амністію. Путін назвав ці вимоги «попередніми».

«Всі ці три умови навряд чи можливі до виконання в умовах бойових дій. Тим паче в короткий період…Росія від цього ультиматуму відмовилася, хоча прямо про це і не говорить. Інша справа, що все ж таки, мабуть, Німеччина і Франція, а зараз і США домовилися, що треба активізувати переговорний процес», – говорить Фесенко.

Він додав, що президент України Володимир Зеленський прагне до переговорів, а західні партнери запропонували Росії «якісь бонуси» в обмін на більш конструктивну позицію.

«Очевидно прагнення Зеленського домовлятися, не на будь-яких умовах, але домовлятися. Рухатися шляхом досягнення миру», – сказав політолог.

Він припустив, що Росії могли запропонувати поступове повернення у «велику сімку» або поступове зняття санкцій, за умови конструктивної політики і припинення військових дій.

«З одного боку, думаю, що від ультиматуму Росія відійшла, і зустріч на вищому рівні («нормандська четвірка» – ред.) отримує шанс на те, щоб найближчим часом відбутися. З іншого боку це означає, що Захід почав з Росією більш гнучку гру і вже, швидше за все, змінює жорстку тактику, тактику санкційного тиску, на більш гнучку тактику», – резюмував Фесенко.
Джерело: InfoResist

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...