"Путін відпрацював у стилі Сталіна": Диктатора РФ не "скинуть" до поразки у війні, - генерал

Російський диктатор Володимир Путін досі залишається на посаді зокрема тому, що він вміло маніпулює своїм оточенням. Поки що ніхто з його підлеглих не може грати у самостійну гру, адже він усіх контролює. Йому вдається контролювати своє оточення за допомогою спецслужб. Про це розповів колишній очільник Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж під час чату на "Главреді", передають Патріоти України.

"Путін чудово відпрацював у стилі Сталіна – через різні сегменти спецслужб він контролює і своє оточення, і Пригожина, і Кадирова, і міноборони. І поки що йому вдається зберігати цей контроль, одних людей піднімати, інших опускати – і він грається з ними. Але це до пори до часу", – зазначає Маломуж.

За його словами, якщо українські військові проведуть потужну наступальну операцію зі звільнення сходу та півдня нашої держави наприкінці зими чи на початку весни, то це дуже ослабить російського диктатора та його режим.

"І тоді всі – і Герасимов із Шойгу, і спецслужби, і Патрушев із Бортниковим, і Пригожин із Кадировим – ув’яжуться у війну за владу. Тільки-но вони відчують, що "король голий", що Путін став слабким, для них настане "зірковий час". В боротьбі за владу вони почнуть підтягувати під себе збройні формування, які будуть намагатися контролювати ситуацію в державі, політиків та бізнесменів, аби потім формувати новий уряд Росії після Путіна", – каже генерал.

Проте для цього всього потрібно в першу чергу, щоб Україна здобула перемогу над Росією на фронті. А до того часу позиції Путіна будуть достатньо сильними, щоб продовжувати контролювати своє оточення і ніяких внутрішніх зрушень в Росії очікувати на варто.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...