"Путін вірить у числа і дати": Історик попередив Україну про маніакальні плани Кремля до 9 травня

Дати Великодня і 9 травня є визначальними для президента РФ Володимира Путіна. Занадто небезпечною в питанні розв'язаної ним війни проти України може стати саме другий понеділок наступного місяця, коли в РФ припадає так званий день Перемоги, передають Патріоти України.

Історик Олександр Алфьоров в ефірі "Україна 24" зазначив, що нездорова уява російського диктатора буквально залежить від оточуючих його чисел і символів.

"За даними біографів Путіна, він – символіст. Тому, коли ми говоримо в цілому про цю хвору на маніакальні розлади людину, то потрібно розуміти, що віруючим він не є, а оточує себе забобонами, тому що вірить в числа і дати", – говорить фахівець. Історик зазначив, що забобонний полковник КДБ має різне за світосприйняття оточення.

Алфьоров пояснив, що визначальними для Путіна є дати Великодня і 9 травня, до того ж друга стане небезпечним днем, оскільки кремлівський режим "апофеозно налаштований і зациклений" на дні перемоги. Так, він може готувати "злі рішення" для України.

"Весь світ 8 травня згадує полеглих у боях солдатів Другої світової війни, 9 травня-офіційний день мракобісся "русского мира". В одній колоні маршируватимуть псевдо ветерани з портретом Сталіна та іконою Миколи II, якого розстріляли більшовики", - зазначив історик.

Він вважає, що під час параду на Красній площі в Москві можуть пройтися не тільки колони військової або трофейної техніки, а й українські військовополонені, яких змусять це зробити.

"Апофеоз підігрівається, так що слід очікувати злих рішень, які зустрінуть оплесками в цей день. Переконаний, що 9 травня буде використаний як ідеологічний маркер для потужної підтримки пропаганди", - підкреслив Алфьоров.

"Ми бачимо найслабшу Україну": У The Hill заявили про божевільні штурми окупантів на фронті

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:50

Наступ росіян на півночі Харківській області створив одну з найзначніших проблем з початку війни для українських військ, які відчувають брак боєприпасів і виснажені через бої на величезній лінії фронту. Як пише The Hill, хоча окупанти не мають сил, щоб...

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...