"Путін впевнено руйнує економіку Росії": Експерт розповів про ключові прорахунки диктатора

Падіння російської економіки ще сильніше, ніж за часів пандемії COVID-19, а в майбутньому воно лише погіршиться. Президент РФ Володимир Путін почав повільно, але впевнено руйнувати економіку, позбавивши свою країну головного ринку збуту енергоресурсів. Про це пише експерт із питань енергетики Кен Сільверстайн у своєму матеріалі для The Telegraph, передають Патріоти України.

"З президентом Байденом вільний світ не просто тримався разом і захищав свободу. Він прискорив перехід на відновлювані джерела енергії. Європа прагне скоротити викиди парникових газів удвічі до 2030 року та стати вуглецево-нейтральною до 2050 року, тоді як Сполучені Штати хочуть стати вуглецево-нейтральними до 2050 року", — зазначив автор у своєму матеріалі.

На думку експерта, Володимир Путін опинився в пастці часу, оскільки спробував відтворити Радянський Союз і наново пережити його "дні слави", тоді як практично в усьому світі панує свобода.

"У результаті 30-річний роман Росії із Заходом припинився — відносини, які дали їй доступ до нових енергетичних ринків і передових технологій", — зазначив Кен Сільверстайн.

За даними видання Bloomberg Economics, війна в Україні продовжуватиме розоряти російську економіку, і до 2026 року вона втратить 190 мільярдів доларів.

"Протягом 2023 року на 0,5 процентних пункти може скоротитися зростання приватного сектору. Причина — у відправленні чоловіків із підприємств на війну. Ще сильніша війна позначиться на демографії: населення працездатного віку в Росії може зменшитися на 6,5% протягом наступного десятиліття", — пише видання. Все це є результатом довгострокової дії міжнародних санкцій, які Захід почав запроваджувати проти Кремля після 24 лютого минулого року.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...