"Путін все проср*в": Диктатор може піти на поступки для перемир’я після Зеленського в Ізюмі та розмови Пекіна з Москвою, - Яковина

Росія зазнає дедалі більших поразок та все більше принижень як на полі бою в Україні, так і на дипломатичному фронті, вважає міжнародний оглядач Іван Яковина, передають Патріоти України.

В ефірі Радіо НВ він докладно пояснив, як зляться ватники через візит президента України Володимира Зеленського до звільненого Ізюма і чому диктатор Володимир Путін може піти на поступки заради перемир’я з Україною.

Медуза повідомляє, що члени Ради безпеки РФ стали дуже обережно радити Путіну промацати ґрунт і дізнатися, чи готові українці до відновлення мирних переговорів, а також дізнатися, чого саме хоче українська сторона у разі поновлення таких переговорів.

Віце-прем'єр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відкритим текстом сказала, що Росія різними офіційними та неофіційними каналами просить в України переговорів, проте Україна від них поки що утримується, не хоче їх проводити. Треба сказати, що одразу кілька людей в Офісі президента сказали, що ведення переговорів з Росією не є її прерогативою, але жорсткого спростування інформації я не почув. Можна зробити висновок, що Росія підкочувала до української сторони щодо того, аби з’ясувати, наскільки українці готові до такого діалогу.

Чому росіянам це потрібно? Бо у Кремлі на тлі поразок, відсутності нормального політичного процесу назріває паніка. Там — і в Кремлі, і в Міноборони, і в Росгвардії — починають розуміти, що доброго виходу з ситуації, яка складається в Україні, просто немає — або застосовувати ядерну зброю з абсолютно непередбачуваними наслідками, або відступати, бігти. Тому що сил на те, щоби здійснити перелом у цій війні звичайними озброєннями, у Росії просто не залишається. Потрібно застосовувати екстраординарні методи, а можливості зараз дуже обмежені.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...