"Путін все проср*в": Диктатор може піти на поступки для перемир’я після Зеленського в Ізюмі та розмови Пекіна з Москвою, - Яковина

Росія зазнає дедалі більших поразок та все більше принижень як на полі бою в Україні, так і на дипломатичному фронті, вважає міжнародний оглядач Іван Яковина, передають Патріоти України.

В ефірі Радіо НВ він докладно пояснив, як зляться ватники через візит президента України Володимира Зеленського до звільненого Ізюма і чому диктатор Володимир Путін може піти на поступки заради перемир’я з Україною.

Медуза повідомляє, що члени Ради безпеки РФ стали дуже обережно радити Путіну промацати ґрунт і дізнатися, чи готові українці до відновлення мирних переговорів, а також дізнатися, чого саме хоче українська сторона у разі поновлення таких переговорів.

Віце-прем'єр — міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відкритим текстом сказала, що Росія різними офіційними та неофіційними каналами просить в України переговорів, проте Україна від них поки що утримується, не хоче їх проводити. Треба сказати, що одразу кілька людей в Офісі президента сказали, що ведення переговорів з Росією не є її прерогативою, але жорсткого спростування інформації я не почув. Можна зробити висновок, що Росія підкочувала до української сторони щодо того, аби з’ясувати, наскільки українці готові до такого діалогу.

Чому росіянам це потрібно? Бо у Кремлі на тлі поразок, відсутності нормального політичного процесу назріває паніка. Там — і в Кремлі, і в Міноборони, і в Росгвардії — починають розуміти, що доброго виходу з ситуації, яка складається в Україні, просто немає — або застосовувати ядерну зброю з абсолютно непередбачуваними наслідками, або відступати, бігти. Тому що сил на те, щоби здійснити перелом у цій війні звичайними озброєннями, у Росії просто не залишається. Потрібно застосовувати екстраординарні методи, а можливості зараз дуже обмежені.

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...