Путін втрачає підтримку, його армія виглядає слабкою - мобілізація загрожує невдоволенням мас, - The Atlantiс

Останні заяви президента Росії Володимира Путіна про часткову мобілізацію, продовження "спецоперації" та ядерний шантаж показали, що в РФ панує хаос, безлад та нерішучість, а Кремль перебуває у кризі. Водночас армія держави-агресора виглядає слабкою. Про це йдеться у матеріалі The Atlantic, передають Патріоти України.

Зазначається, що західні санкції створюють проблеми не лише для Путіна, а й для торгових партнерів РФ – їхня терпимість слабшає. На саміті в Узбекистані минулого тижня йому відмовила низка лідерів країн Центральної Азії.

"Але якщо втрата підтримки за кордоном – це погано, то втрата підтримки всередині країни – ще гірша, ознаки чого також є. Можливо, Путіна не дуже хвилюють російські ліберали та емігранти, які виступають проти війни, але його можуть турбувати люди, які повинні бути на його стороні – такі, як Алла Пугачова, радянська попзірка, яка має мільйони шанувальників, і яка нещодавно заявила про свій патріотизм і незгоду з війною", – зазначило видання.

Також у матеріалі відзначили і кризу всередині армії РФ, яка стикається не лише з надзвичайною ситуацією у матеріально-технічному забезпеченні чи деякими тактичними проблемами, а й із падінням морального духу.

"Ось чому Путіну потрібно більше солдатів, і ось чому, як і за сталінських часів, російська держава тепер визначає "добровільну здачу в полон "як злочин"", – зазначили у матеріалі.

Вказується, що солдати РФ, які добровільно здалися в полон або дизертували, ризикують потрапити до в'язниці. "Підтримка Путіна слабшає – за кордоном, вдома та в армії. Все інше, що він зараз говорить і робить, – не більше ніж спроба зупинити цей спад", – зробили висновок у виданні.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...