"Путін викликав вогонь на себе": Партнери України активізували всі засоби, щоб РФ програла, - Маломуж

Західні держави об’єднали свої зусилля і ще більше допомагають українцям, адже розуміють, що країна-агресорка Росія становить загрозу не лише для України, а й для інших держав. Агресивна ядерна риторика російського диктатора Володимира Путіна ще більше згуртувала Захід. Глава Кремля прорахувався і сам викликав вогонь на себе, передають Патріоти України.

Путін хотів поставити умови НАТО і Європі, але все вийшло навпаки, і це матиме серйозні наслідки для російського диктатора. Таку думку висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в інтерв’ю "Обозревателю".

"У цій ситуації я вважаю, що Захід фактично не має вибору. Об'єднано всі зусилля партнерів України. Агресивний режим у Росії загрожує вже не лише нашій країні, а й Європі, країнам НАТО. Враховуючи ядерний шантаж, він загрожує і всьому світу", – зазначив Маломуж.

Одна з причин, чому Захід так активно підтримує Україну і бажає їй перемоги на полі бою, полягає у тому, що гіпотетична перемога російського диктатора Путіна у війні загрожує Польщі та іншим державам. Захід також об’єднуватиме всі політичні зусилля, щоб поставити главу Кремля на місце, і щоб або Путін вивів усі російські окупаційні війська з України, або в РФ остаточно впав путінський режим, каже експерт.

Ядерна риторика, зокрема, останні заяви Путіна про намір розмістити російську тактичну ядерну зброю у Білорусі, ще більше згуртувала Захід.

"Еліти на Заході налаштовані на те, що агресор має відповідати. Звідси й запевнення України в тому, що допомога триватиме стільки, скільки це потрібно. І збільшення виробництв, і збільшення закупівель, насамперед боєприпасів, і будівництво нових заводів – усе це свідчить про те, що Захід розраховує на довгострокову перспективу", – сказав Маломуж.

Експерт зазначив, що наразі активізовано усі засоби партнерів України, Путін сам викликав вогонь на себе."Він хотів поставити умови НАТО, Європі, а все вийшло навпаки. Наслідки для нього будуть дуже серйозними. Перспектив для Путіна немає", – підсумував Маломуж.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...