Путін використовує тактику КДБ-ФСБ: Експерт розповів про підступний план Кремля щодо Зеленського

Президент Росії Володимир Путін використовує тактику КДБ-ФСБ з метою "прозондувати" президента України Володимира Зеленського і знайти до нього підходи. Таку версію обгрунтував керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, коментуючи заяву Путіна про "обережний оптимізм" щодо нової влади України, повідомляють Патріоти України.

"Думаю, він (Путін. - Ред.) намагається впливати на українського президента. У тому числі, в ході тих телефонних переговорів, які вже двічі були між главами держав", – припустив Мусієнко. За його словами, Путін зацікавлений потроху зустрічатися із Зеленським і вести з ним переговори.

"Чому? Тому що йому дуже вигідно спочатку прозондувати, зрозуміти психологічний портрет цієї людини, як вона реагує, як до неї знайти підходи... Це, фактично, тактика КДБ-ФСБ. Щоб потім людину обробляти. "Взяти в оборот", що називається. І ось він намагався", – пояснив експерт.

Мусієнко допустив, що під час телефонних переговорів Путіна вже вдалося окреслити для себе якісь основні аспекти. "Путін вже починає розуміти, якими важелями впливу можна дотиснути, а де говорити з "обережним оптимізмом", – не виключив він. При цьому експерт звернув увагу, що фактичних підстав для "оптимізму" у президента РФ не додалося.

Він нагадав, що в ході розмови лідери обговорювали особливий статус для Донбасу. "І після цього був офіційний прес-реліз Офісу президента, де було чітко вказано, що президент Зеленський готовий захищати права всіх громадян України і для цього не потрібні зміни в Конституції", – зазначив Мусієнко.

На його думку, це свідчить про те, що в ході цієї розмови, як і під час переговорів з попереднім президентом Петром Порошенко, Путін порушує одні й ті самі питання. "Та сама платівка. Нічого не змінилося. "Виконайте політичну частину Мінських угод, а ми подумаємо, виводити нам свої війська або не виводити...", – констатував він.

Джерело: Обозреватель

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...