"Путін вимагає від нього, щоб він почав бойові дії": Жирохов пояснив, що стоїть за діями Лукашенка

Наразі білоруський диктатор Олександр Лукашенко знаходиться у дуже важкій ситуації, заявив в ефірі "Radio NV" військовий експерт Михайло Жирохов, передають Патріоти України.

"Путін вимагає від нього, щоб він почав бойові дії. Щоб відтягнути частину військ, відкрити ще один фронт. Але важелів на Лукашенка в нього недостатньо. Лукашенко завжди перекриває весь тиск від Росії Мозирським НПЗ. Він завжди говорить, що НПЗ знаходиться на дистанції ураження українською зброєю. А цей НПЗ – це зараз один із найбільших постачальників бензину для РФ", – сказав Жирохов.

Він пояснив, що наразі для РФ бензин – це стратегічно важливий ресурс, якого стало недостатньо через регулярні удари українськими БПЛА по російських НПЗ. "Але повністю ігнорувати Путіна в нього не виходить. Всі ці заяви, всі ці брязкання зброєю з перекиданням 3-4-10 танків – це все для зовнішнього і частково внутрішнього використання. Аби показати, що щось робиться", – додав Жирохов.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...