Те, чого усі очікували: Путін висунув Зеленському умови деескалації конфлікту на Донбасі

У Кремлі знову нагадали про "необхідність" надати терористичним угрупованням «ДНР» і «ЛНР» особливий статус.

Президент РФ Володимир Путін в ході телефонної розмови висунув президентові України Володимиру Зеленському умови деескалації конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба Кремля, передають Патріоти України.

За їх даними, увагу в розмові було акцентовано на важливості дотримання «хлібного перемир'я», а також на розведенні сил і засобів від лінії розмежування. «Президент Росії підкреслив, що для деескалації конфлікту необхідно, насамперед, виключити подальші «обстріли українськими військами» населених пунктів Донбасу, що призводять до жертв серед мирного населення», - йдеться в повідомленні.

У Кремлі знову заявили про необхідність надати терористичним угрупованням «ДНР» і «ЛНР» особливий статус і налагодити з ними діалог, в тому числі в рамках тристоронньої контактної групи в Мінську Крім того, було «домовлено про активізацію роботи по поверненню утримуваних осіб», а також «обговорювалися перспективи взаємодії в «нормандському форматі».

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...