Путін вже встиг обдурити Україну щодо обміну полоненими: Бутусов розповів про підлість Кремля

Глава Росії Володимир Путін обдурив свого українського колегу Володимира Зеленського та Україну загалом у питанні щодо обміну полоненими, про який вони домовилися на "нормандському саміті" в Парижі 9 грудня. Про це у Facebook повідомив журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов, звернувши увагу на розбіжності в заявах сторін переговорів, передають Патріоти України.

"Путін вже встиг зранку обдурити Україну щодо обміну полоненими: повернуть, можливо, не 72, а 53, і тільки після переговорів у Мінську", – написав він.

Зокрема, журналіст навів слова Зеленського, який напередодні заявив, що з лідером країни-агресорки було домовлено про початок обміну "всіх узгоджених на всіх узгоджених – 72 людини". Однак вже вранці 10 грудня підконтрольна РФ "речниця ДНР" Дарина Морозова розповіла про зовсім інші цифри.

"Буде проведений обмін всього 53 полонених українців на Донбасі на 88 терористів і їхніх пособників. І сам обмін ще не узгоджений – обговорювати питання обміну полонених на нових переговорах Тристоронньої контактної групи 18 грудня", – підкреслює Бутусов.

Він також додав, що за даними СБУ, зараз на території Донбасу росіяни утримують 227 українських заручників, а на території Росії і анексованого нею Криму – ще 110.

"Водночас список прізвищ не оголошено, отже, він не є перевіреним і остаточним. Тож, росіяни не віддадуть навіть усіх тих, кого вони утримують на Донбасі. Втім, так само вони брехали і всі попередні роки, нічого не змінилося", – переконаний журналіст.

За його словами, будь-яка кількість полонених, яких звільнить Україна, є важливим досягненням для країни.

"Але показово, що РФ відверто маніпулює цифрами. Вона знову зірвала обмін "всіх на всіх", і навіть узгоджені цифри знову порушені, і все це – щоб використовувати долі людей для політичного шантажу", – підсумував Бутусов.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...