Путін вже втратив владу, за Кремль б'ються групи Патрушева і Пригожина-Кадирова, - експерт

Глава країни-агресорки РФ Володимир Путін може залишатися номінальною політичною фігурою, оскільки він вже втратив владу. Наразі йде боротьба за управління державою між групою секретаря Радбезу Миколою Патрушевим і ФСБ з групою Євгена Пригожина (ПВК Вагнер), Рамзана Кадирова (глава Чечні), нациста Дугіна, командувача "СВО" Суровікіна і ГРУ ГШ РФ, передають Патріоти України.

Перші прагнуть до налагодження зв'язків із Заходом, другі – до ізоляції російської держави. Про це заявив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь. В інтерв'ю ТСН він розповів про те, що за масованими ракетними ударами по Україні може стояти саме група Пригожина і Кадирова. Путін втратив владу, йде конкуренція між двома угрупованнями.

"Я вважаю, що зараз в Росії відбувається якщо не повільний переворот в державі, то точне йде дуже запекла боротьба між двома основними групами, які хочуть отримати абсолютну владу у Кремлі. При чому що Путін може залишатися номінальною фігурою. Насправді, Путін уже втратив владу. Зараз він повністю залежить від тих груп впливу, які можуть на певний час забезпечити його стабільне політичне чи фізичне життя. У цьому плані йде конкуренція між двома групами", - вважає Самусь.

За його словами, друга група – Пригожина і Кадирова – яка виступає за ізоляцію Росії, намагається відтіснити першу – Патрушева і ФСБ, які пропонують налагодити зв'язок із Заходом.

"Умовно я їх розділяю так: це Патрушев - це ФСБ і всі, хто довкола нього збираються. Вона хоче налагодити дипломатичні відносини із Заходом та розвивати бізнес з Європою. А є друга група - це Пригожин, Кадиров, Дугін та Суровікін і ГРУ ГШ РФ. Ця група є уже поборником іншого шляху - ізоляція РФ. Ось ця група зараз намагається відтіснити оту першу групу Патрушева, яка вже давно намагається вибудувати свої підходити до Путіна і якось провести трансфер влади", - підкреслив Михайло Самусь.

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...