Путін з Асадом посилили бомбардування, ООН констатує збільшення жертв серед мирного населення Сирії

Цілями нової хвилі обстрілів і авіаударів цього тижня стали школи і медичні центри

За даними ООН, бойові дії на північному заході Сирії з лютого змусили близько 140 тисяч осіб шукати нового притулку. Це - результат активізації бомбардувань режимом Башара Асада і його союзником Росією, повідомляють Патріоти України з посиланням на AFP.

"З лютого понад 138,5 тис. жінок, дітей і чоловіків перемістилися з північної Хами і південного Ідліба" , - сказав Девід Свонсон з Управління ООН з координації гуманітарних питань.

"З 1 по 28 квітня, за оцінками, понад 32 500 осіб переїхали до різних громад в провінціях Алеппо, Ідліб і Хама", - сказав він.

Ідліб був захищений від масового наступу режиму Асада за вересневою угодою, підписаною союзником Дамаска Росією і прихильником повстанців Туреччиною. Проте близько трьох мільйонів мешканців регіону піддавалися все потужнішим обстрілам з січня.

Ескалація призвела до загибелі понад 200 цивільних осіб з лютого, повідомляє ООН. Цілями нової хвилі обстрілів і авіаударів цього тижня були школи і медичні центри, стверджує Свонсон.

"ООН глибоко стурбована нещодавньою ескалацією", - сказав він.

Британська сирійська обсерваторія з прав людини в середу заявила, що обстріли режиму за останні два дні були найбільш інтенсивними після укладання угоди між Москвою і Анкарою. Монітор заявив, що в середу в результаті бомбардування загинули щонайменше семеро цивільних осіб. США у вівторок закликали Росію дотримуватися своїх зобов'язань і припинити "ескалацію" в Ідлібі.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....