Путін з Гунляєвим зробили раніше неможливе: Представники УПЦ та ПЦУ підписали "декларацію порозуміння"

Священннослужителі ПЦУ та УПЦ підписали декларацію про взаєморозуміння, закликавши ієрархів до офіційного діалог, передають Патріоти України.

У Декларації духовенство засудило війну, яку розв'язала путінська Росія проти суверенного народу України. Представники духовенства Православної Церкви України та Української Православної Церкви погодили "декларацію порозуміння", в якій наголосили на єдності поглядів у засудженні війни Росії проти України та закликали ієрархів розпочати офіційний діалог між УПЦ та ПЦУ. Про це у середу, 6 липня, повідомляє ethos.org.ua.

Текст декларації опублікував священик ПЦУ, ректор Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості Георгій Коваленко.

"Наголошуємо, що у міжконфесійних відносинах у сучасності ми бачимо єдність поглядів у засудженні війни, яку розв'язала путінська Росія проти суверенного народу України; у засудженні деструктивної позиції Московської патріархії, яка, нехтуючи Заповідями Божими, перетворилася на "прислугу" путінського режиму та благословляє на кровопролиття", - йдеться у документі.

Також священнослужителі задекларували розуміння "необхідності єдності українського православ'я, що стоїть перед зовнішніми та внутрішніми викликами сьогодення".

Зокрема, вони наголосили, що розуміють необхідність об'єднання для захисту України; єдності українського православ'я, що стоїть перед зовнішніми та внутрішніми викликами сьогодення; відмови від агресії, стереотипів, упередженості та мови ультиматумів і ворожнечі у спілкуванні один з одним та у публічному просторі; відмова від неканонічної практики перехрещення.

Нагадаємо, 27 травня Собор УПЦ МП ухвалив рішення про повну незалежність. Собор також висловив незгоду з позицією патріарха Московського та всієї Русі Кирила щодо війни в Україні.

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...