Путін з Лукашенком радо потирають руки: Німецька поліція затримала на кордоні 50 прихильників ультраправої партії з багнетами, мачете і палицями. Радикали збиралися ловити мігрантів

Протест проти ультраправих патрулів у Губені, 23 жовтня

Німецька поліція повідомила 24 жовтня про затримання на кордоні з Польщею 50 прихильників ультраправої партії, які прибули туди з балончиками з перцевим спреєм, багнетами, мачете і палицями, щоб запобігти в'їзду до країни мігрантів, зазначають Патріоти України.

Ці люди відгукнулися на заклик ультраправої партії Третій шлях, яку підозрюють у зв'язках з неонацистськими угрупованнями, передає Reuters. Партія закликала своїх членів припинити нелегальний перетин польсько-німецького кордону в районі міста Губен.

23 жовтня десятки людей провели пікет у Губені, щоб висловити незгоду з планами ультраправих патрулювати кордон.

Німеччина відправила на кордон з Польщею 800 додаткових поліцейських, щоб контролювати потік мігрантів, які намагаються в'їхати в Європейський Союз з Білорусі, повідомив міністр внутрішніх справ Горст Зеегофер 24 жовтня.

«Сотні офіцерів на даний час чергують там вдень і вночі. За необхідності я готовий посилити їх ще більше», - сказав він газеті Bild am Sonntag.

Зеегофер повідомив, що цього році було зареєстровано вже 6162 несанкціонованих в'їзди до Німеччини з Білорусі та Польщі.

Минулого тижня Зеегофер заявив, що Німеччина не збирається закривати кордон з Польщею, але 24 жовтня він сказав, що країні, можливо, доведеться розглянути питання про відновлення контролю.

«Якщо ситуація на німецько-польському кордоні не покращиться, нам також доведеться подумати, чи потрібно робити цей крок в координації з Польщею і землею Бранденбург. Це рішення буде прийняте наступним урядом», - зазначив він.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...