Путін з Рогозіним нервово стрибають на батуті: Оприлюднено відео запуску США міжконтинентальної балістичної ракети

Запуск ракети Minuteman III без боєголовки здійснений з бази Ванденберг (Каліфорнія).
Запуск балістичної ракети США. Фото: скріншот з відео.

Сполучені Штати Америки провели успішний випробувальний запуск міжконтинентальної балістичної ракети Minuteman III. Про це повідомили в командуванні глобальних ударів ВПС США, передають Патріоти України.

"Випробування демонструє, що ядерні засоби стримування США сучасні, надійні, гнучкі і належним чином готові для запобігання загрозам XXI століття і служать опорою для наших союзників", - йдеться в заяві командування в зв'язку з запуском ракети.

Запуск міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) без боєголовки здійснений з бази Ванденберг (Каліфорнія). "Випробувальний запуск не є відповіддю на події в світі або регіональні конфлікти", - відзначили в командування в зв'язку з тестом, підкресливши, що підготовка до таких випробувань займає від півроку до року.

Як повідомили військові, балістична ракета подолала відстань приблизно в 4,2 тисячі миль (6,7 тисячі кілометрів). "Випробування перевірили точність і надійність систем МБР, надавши цінні відомості для забезпечення безпечного і ефективного ядерного стримування", - йдеться в повідомленні.

США регулярно проводять тестові запуски МБР Minuteman III. Попереднє випробування відбулось в лютому. Влітку 2018 року повідомлялося про невдале випробуванні Minuteman III.

Триступінчасті міжконтинентальні балістичні ракети наземного базування сімейства Minuteman спочатку призначалися для ядерного стримування під час холодної війни з СРСР. Зараз Minuteman III є єдиною міжконтинентальною балістичною ракетою наземного базування, прийнятою на озброєння в США.

За останніми даними з відкритих джерел, всього США мають у своєму розпорядженні 450 ракет Minuteman III, які залишаться на озброєнні як мінімум до 2020 року. МБР Minuteman III складаються на озброєнні армії США з 1970 року, в кінці 1978 року їх виробництво було припинено. Ракета здатна вражати цілі в радіусі 12 тисяч кілометрів.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...