"Путін захоче завершити війну до Великодня": Савік Шустер розповів, чим це його лякає

Український телеведучий Савік Шустер висловив думку, що президент РФ Володимир Путін захоче завершити війну в Україні до Великодня, який цього року святкуватимуть 24 квітня. При цьому він покладався на власну оцінку ситуації, психологію та спілкування з компетентними людьми. Про це журналіст розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

Шустер пояснив, що Путін у Росії надав деяким датам сакрального значення. "Він звів 9 травня в сакральний день. І цей період між Великоднем та 9 травня, я так думаю, не може бути у війні. Там і відродження Христа, і ця сакральна Перемога... І бомбардування туди не монтується", – вважає Шустер.

Він припустив, що до цього часу військові дії мають завершитися, однак до того, російський диктатор може піти на ще страшніші злочини. "Я боюся, що в цей період він готовий на ще суворіші злочини, ще гірші злочини. Цього я побоююся. Я не лякаю, я просто виходжу з психології того, хто там і ухвалює практично одноосібно рішення", – пояснив журналіст.

За його словами, "будь-які повороти подій" до Великодня можуть бути пов'язані, зокрема, і з самим Путіним. "Якщо знайдуться хоробрі люди, які до цього часу його якимось чином... зроблять розсудливим. Ну або трохи різкіший крок зроблять, який дуже важкий, ми це розуміємо. Це дуже-дуже важко. Хоча, ви знаєте, ім'я російського офіцера – це історична цінність, яку не можна втрачати, коли на чолі армії стоїть просто бандит. Для справжнього російського офіцерства те, що відбувається в Україні, – це образа. Щонайменше образа", – переконаний Шустер.

Зброя і гроші не допоможуть? У Німеччині заявили, що Україні треба мобілізувати 250 тисяч солдатів

вівторок, 23 квітень 2024, 9:59

Російські війська дійшли до населеного пункту Очеретине Покровського району Донецької області. Окрім допомоги та зброї, Україні необхідна екстрена мобілізація. Про це заявив військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України. За його сл...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 23 квітня

вівторок, 23 квітень 2024, 9:48

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 23.04.24 орієнтовно склали: