Путін залякав усіх, а Захід мовчав: Експерт пояснив, чому Росія зважилася напасти на Україну

Глава РФ Володимир Путін за більш ніж два десятки років при владі не стикався з серйозними зовнішніми ударами, посилював свої позиції і прийшов до висновку, що може діяти безкарно. У підсумку його дії дійшли до рівня таких людожерів, як Адольф Гітлер і Саддам Хусейн, передають Патріоти України.

Він зумів налякати як суспільство, так і своє оточення. Приймаючи рішення про вторгнення в Україну, Путін керувався помилковими переконаннями і думав, що йому нічого не буде. У всій ситуації винен Захід, який інертно відреагував на початок війни Росії проти України ще у 2014 році. Про це заявив військовий експерт, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

У чаті на Главреді у відповідь на питання редакції про те, чому Росія ухвалила фатальне для себе рішення про військовий напад на Україну, і не врахувала наслідків, він сказав, що події стали можливими через поведінку і дії Путіна, його оточення, і слабку позицію Заходу.

За словами експерта, Путін за два десятки років при владі не стикався з по-справжньому сильними зовнішніми викликами. В результаті він зміцнив свій режим і виріс до рівня "людожерів світу". Він дійшов висновку, що не буде покараний за свої дії.

"Протягом останніх 22 років Путін не отримував жодних ударів ззовні, через що посилювався. Разом з тим, у нього зміцнювалася думка, що він може діяти безкарно. Через це його деструктивність розвинулася до рівня людожерів світу, зокрема, Гітлера, Хусейна і т.д", - вважає Бадрак.

Також Путіну вдалося залякати як суспільство, так і власне оточення. У підсумку він став отримувати спотворені відомості - конкретно те, що сам хотів почути.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...