Путін запрошував, але...: Президент Сербії відмовився їхати на саміт до РФ

Президент Сербії Александар Вучич оголосив, що не братиме участі у саміті БРІКС в Росії наступного місяця, хоча й отримав запрошення від російського диктатора Володимира Путіна. Про це у четвер, 5 вересня, повідомило "Радіо Свобода", передають Патріоти України.

Вучич заявив 5 вересня журналістам, що не зможе відвідати саміт БРІКС, що відбудеться 22−24 жовтня через те, що Сербії «будуть важливі гості». 31 серпня президент Сербії Александар Вучич заперечив тісні зв’язки з воєнним злочинцем Путіним. Також він додав, що Сербія не є «троянським конем» Москви в Європі.

До групи БРІКС входять Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР, а також Іран, Об'єднані Арабські Емірати, Ефіопія, Єгипет. Подальше розширення групи може обговорюватись під час саміту в російській Казані 22−24 жовтня. Малайзія, Таїланд, Туреччина та Азербайджан є серед країн, які прагнуть приєднатися до групи.

Завершено всі внутрішні формальності: Румунія подарувала Україні систему Patriot

четвер, 5 вересень 2024, 21:01

Румунія подарувала Україні систему протиповітряної оборони Patriot. Це передбачала безпекова угода між Україною та Румунією. Відповідний закон представив президент Румунії Клаус Йоханніс, передають Патріоти України з посиланням на News.ro. . Сьогодні ...

"Це просто абсурд": В МЗС України відреагувала на намір МВФ відновити співпрацю з Росією

четвер, 5 вересень 2024, 20:54

Україна наполегливо закликає Міжнародний валютний фонд не відновлювати співпрацю з Російською Федерацією, яка розпочала і продовжує загарбницьку війну проти України. Про це йдеться у заяві МЗС України, передають Патріоти України. Зокрема, Україна занеп...