"Путін зацікавлений у Донбасі, як у рані для України": Гармаш розповів, чи чекати повномасштабної агресії РФ

Президент Росії Володимир Путін не піде на анексію Донбасу, де нині триває війна, як це було з Кримом. У Кремлі не вважають за потрібне забирати собі цей регіон, однак їм було б вигідно "законсервувати" конфлікт на довгі роки, як це трапилося з Грузією, зазначають Патріоти України.

У Москві не збираються позбавляти нашу країну такого "тягаря". Таку думку в інтерв'ю "Радіо Свобода" висловив представник України в Тристоронній контактній групі (ТКГ), журналіст Сергій Гармаш.

"Тобто Путін зацікавлений у Донбасі, як у рані, що кровоточить, для України. Або в такій формі, як зараз, або у формі визнання їхньої суб’єктності Російською Федерацією. Але забирати його собі він не буде", – сказав він.

Гармаш додав, що зараз Росія скоріше втілює на Донбасі "абхазький" або "південноосетинський" сценарії: мешканцям роздають паспорти РФ, їх залучають до політичного та економічного життя країни-агресора. Це можна назвати "гібридною анексією", адже території все ж не приєднуються до Росії.

Член української делегації в ТКГ підкреслив, що російська агресія проти України вигідна Путіну, але не самій Росії. За понад сім років війни ця країна втратила та продовжує втрачати гроші та інші ресурси, оточення лідера РФ потерпає від санкцій.

"З 2014 року рівень життя росіян неминуче падає щороку. І вони це бачать та відчувають. Це відображається, власне, і на рейтингах Путіна", – зазначив Гармаш. Він зауважив, що врятувати президента РФ може те, що він "не вічний" – це лише питання часу. Однак завершення цих конфліктів та путінської політики загалом може стати катастрофою для Росії.

Ключове питання: Генерал США оцінив, скільки людей потрібно призвати Україні для контрнаступу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:30

Американський генерал-майор у відставці та співзасновник благодійного фонду Osprey Global Solutions Ukraine Девід Грандж відповів, скільки Україна має мобілізувати людей для оборони та контрнаступу. Про це відомо з його інтерв’ю "Радіо Свободі", переда...

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...