"Путін збере усе, що тільки можна": Генерал пояснив наслідки, якщо РФ оголосить війну замість "СВО"

Якщо країна-агресорка Росія офіційно оголосить Україні війну замість так званої "спеціальної військової операції", як вони позиціонують повномасштабне вторгнення зараз, це просто ще більше розв’яже руки російському диктатору Володимиру Путіну, передають Патріоти України.

Владна верхівка в РФ зможе спробувати зібрати усі ресурси, які є в їхній державі, і кинути на поле бою. Про це сказав генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж, повідомляє ТСН.ua.

Тобто фактично ті речі, які зараз в країні-агресорці робляться приховано, Путін зможе робити відкрито. Він збиратиме ресурси на війну силовими методами.

"Практично, нічого не змінить (офіційне оголошення війни – ред.). Зміна статусу війни дасть російському керівництву зібрати усе, що тільки можна. Це буде не просто прихований формат, наприклад, мобілізації, змушення підприємців працювати щоденно, а це вже буде у форматі законодавства", – зазначає Маломуж.

За словами генерала армії, російський диктатор ще більше тиснутиме на росіян, і, зокрема, на підприємців, щоб дістати більше ресурсів для ведення війни.

"Війна, військовий стан, все під Путіна, генерування нових ресурсів, нова хвиля мобілізації, змушування усіх підприємців, бізнесменів, щоб вони переорієнтувалися на війну. Щоб усе це йшло на велику війну. Це зміна не тільки статусу, а й можливостей авторитарного режиму більш потужно мобілізувати ресурси силовим способом", – пояснює Маломуж.

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...