Путін збирає елітні полки з "чого-небудь": Селезньов назвав амбітну мету ворога

У ході повномасштабного вторгнення в Україну керівництво країни-агресора Росії поставило перед собою амбітну мету - створити на базі чотирьох військових округів чотири військові корпуси для посилення армії, яка бере участь у війні проти нашої країни. Однак ворог зіткнувся з гострою нестачею ресурсів, насамперед мобілізаційних, передають Патріоти України.

Окупанту вдалося створити лише один "убогий" корпус, а для формування двох елітних полків ПДВ йому доводиться набирати не підготовлених військових, а "когось". Про це в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL розповів військовий експерт Владислав Селезньов.

"В результаті цих потуг вони зуміли наскрести ресурсів – людських, матеріально-технічних – для того, щоб створити лише один корпус, 3-й армійський. Ми неодноразово говорили про його убогий військовий шлях. Жодної успішної операції він не продемонстрував", – зауважив. експерт.

Він наголосив, що традиційно повітряно-десантні війська вважалися елітними, оскільки підготовка бійців була якісною, довгою та затратною. Але у випадку з новими полицями десантників, що формуються в РФ, це завдання нездійсненне.

"Напевно, не проблема назбирати "чмобіків" на просторах Російської Федерації і спробувати зробити з них щось. Але очевидно, що ВДВ і "щось" – це несумісні поняття. Тому що десантники - це елітарна складова російської армії. Називатися і бути – це різні історії", – констатував Селезньов.

Він додав, що нові підрозділи російської окупаційної армії неминуче зіштовхнуться із проблемою забезпечення технікою та озброєнням.

Деякі з них, наприклад, артилерійські бригади і дивізії, вимагають величезної кількості матеріально-технічних засобів. Де все це взяти? "Це точно не відповідає нормам забезпечення тих самих підрозділів ВДВ", – підсумував він.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...