Путін здувся: Операція в Курській області показала, наскільки порожні "червоні лінії" Росії, - ISW

Операція Сил оборони на території Курської області продемонструвала, наскільки порожніми є "червоні лінії" Росії. Попри просування українських бійців, ворог досі не бажає оголошувати війну, військовий стан чи нову хвилю мобілізації. Про це розповіла дослідниця Росії в Інституті вивчення війни (ISW) Анжеліка Еванс в коментарі РБК-Україна, передають Патріоти України.

За словами Еванс, Захід досить активно підтримує операцію України в Курській області. Водночас партнери Києва продовжують висловлювати стурбованість в питанні ризику ескалації, якщо Силам оборони дозволять застосовувати далекобійне озброєння для ударів по військових цілях у тилових районах Росії.

"На жаль, кремлівська кампанія рефлексивного контролю історично успішно стримувала західну підтримку України, постійно загрожуючи звичайною або ядерною ескалацією у відповідь на збільшення військової допомоги Заходу чи риторики на підтримку України. Однак ми дуже рідко бачили, як Кремль справді по суті реагує на збільшення західної підтримки України", - розповіла Еванс.

Операція у Курській області демонструє повільність та нерішучість Кремля в питанні реагування на будь-яку ймовірну "ескалацію". Протягом останніх тижнів Сили оборони просувались на Курському напрямку з західною технікою, втім, Кремль досі не бажає оголошувати стан війни, військовий стан чи оголошувати ще одну хвилю мобілізації.

"І насправді Кремль, схоже, продовжує приділяти пріоритетну увагу повільним, виснажливим успіхам на Донеччині, ніж захисту та повернення російської території в Курській області. Окремі західні посадовці висловили підтримку щодо зняття обмежень на можливість України бити по військових об'єктах у Росії західною зброєю в останні дні, і, сподіваюся, ми побачимо, що більше західних урядів рухатимуться до ослаблення цих обмежень", - додала фахівець ISW.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...