"Путін зламався і не пішов далі": Російський історик заявив, що Порошенко зміг захистити Україну від окупанта

Андрій Зубов вважає, що Володимир Путін розраховував на успіх, при якому значна частина України виступила б за найтісніше об'єднання з Росією.

Російський історик Андрій Зубов констатував, що п'ятий президент України Петро Порошенко зміг зупинити подальшу окупацію країни, в результаті чого глава РФ Володимир Путін зазнав "повне фіаско" на першому етапі свого плану. Про це він заявив в інтерв'ю, зазначивши, що після анексії Криму могло бути кілька сценаріїв розвитку подій, передають Патріоти України.

Так, історик вважає, що Путін розраховував на успіх, при якому значна частина України виступила б за найтісніше об'єднання з Росією. Другою ідеєю було прийняття Заходом відповідних подій, а третьою – помста українському народу за повалення Януковича та знесення пам'ятників Леніну.

"Але Захід проявив твердість. Значною мірою це результат роботи вашого колишнього президента Порошенка, який у зовнішній політиці був блискучим президентом. Він слабку країну зміг захистити від російської агресії міжнародних зобов'язань", – наголосив Зубов.

За його словами, Путін "зазнав повного фіаско", незважаючи на те, що багатьом не хотілося псувати відносини з Росією, оскільки це було економічно невигідно. Країни Заходу таки пішли на санкції і невизнання Криму.

"Оскільки за цією справою Путіна не пішли нові справи, – він зламався на першому кроці, далі Криму і Донбасу справа не пішла. До президентських виборів у Росії 2018 року настало розчарування", – констатував Зубов.

Джерело: LIGA.net

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...