"Путін - злочинець, "спецоперація" - війна": Шарій у суді вирішив назвати речі своїми іменами (відео)

Блогер і голова забороненої в Україні партії Анатолій Шарій на одному з допитів слідчих органів в Іспанії заявив, що різко засуджує весь режим Кремля щодо України. Він прямо назвав диктатора Володимира Путіна злочинцем, а окупацію півострова Крим – порушенням усіх міжнародних домовленостей. Відповідний аудіозапис надав російський опозиційний журналіст Марк Фейгін на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

На ній учасник процесу відомим голосом Шарія самовіддано переконує, що з першого дня повномасштабного вторгнення в Україну жодного разу не використав пропагандистську риторику РФ.

"Із першої години я називав це не інакше, як війна, агресія, вторгнення. Я також однозначно засуджую дії російської влади щодо опозиції. Я переконаний, що опозиція Росії нічим не відрізняється від влади, але ніхто не має права саджати людей за висловлювання їхньої політичної позиції", – підкреслив голос, який, із високою ймовірністю, належить Шарію.

Шарій на записі також заявив, що особисто не знає нікого, хто міг би претендувати на звання більшого патріота України, ніж він сам. Щоб підтвердити це, він зазначив, що вважає Путіна справжнім злочинцем.

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...

"У різних країн - різні страхи": Прем’єрка Естонії назвала причину, чому Україну підтримують недостатньо

субота, 18 травень 2024, 21:59

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас вважає, що достатній підтримці України з боку вільного світу перешкоджає страх. Про це вона сказала в суботу на дискусії конференції Леннарта Мері про підтримку України, її цитує ERR, повідомляють Патріоти України....