Путін знайшов покупця на російську нафту, але є нюанси, - ЗМІ

На тлі російського вторгнення в Україну і санкцій проти агресора, Пакистан заявив про намір купувати у країни-окупанта дешеву нафту. Як заявив міністр нафти Пакистану Мусадік Малік, Пакистан і РФ зараз остаточно погоджують всі комерційні умови угоди, включаючи використання валюти, відмінної від долара, для продажу більш дешевої нафти Ісламабаду. Про це повідомляє The News, передають Патріоти України.

Як зазначив Малік, планується, що до квітня РФ почне поставки нафти до Пакистану. "У березні всі комерційні умови угоди з Росією будуть остаточно узгоджені, після чого дешева нафта почне надходити до Пакистану. Це буде вигідно для обох країн", - сказав Малик.

Як йдеться в матеріалі, за угодою з Росією, Пакистан також почав роботу над розробкою цілісного плану енергетичної безпеки. План включає мпорт зрідженого природного газу (СПГ), трубопровідного газу та інших нафтопродуктів. Планується, що план буде реалізований до кінця 2023 року.

Купівля Пакистаном російської нафти:

У січні 2023 року Росія і Пакистан концептуально домовилися про постачання в Республіку російської нафти і нафтопродуктів. Росія продаватиме нафту Пакистану за зниженою ціною, а також - бензин і дизельне паливо зі знижкою. Однак, поки не зрозуміло чи буде імпорт відповідати обмеженням в 60 доларів за барель, введеним країнами G7 і ЄС на російську нафту через вторгнення Росії в Україну.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...