Путін знов збрехав: Чорноморському флоту ВМС РФ наказали мінувати порти України

Операція є частиною російської блокади експорту зерна, яка загрожує спровокувати глобальний голод, заявили в розвідці США.

Влада РФ наказала Чорноморському флоту замінувати порти Одеси й Очакова. Про це 23 червня повідомила газета The Guardian з посиланням на дані американської розвідки, передають Патріоти України.
Згідно з отриманою інформацією, були виявлені ознаки того, що російські сили встановлюють міни в Чорному морі і раніше замінували річку Дніпро.
"Ми можемо підтвердити, що, незважаючи на публічні заяви Росії, що вона не веде мінування північно-західної частини Чорного моря, насправді війська РФ розміщують міни в Чорному морі біля Очакова", – заявив офіційний представник США.
Зазначається, що Москва заперечує мінування українських портів у Чорному морі, звинувачуючи в цьому Київ. Також США мають дані, які вказують "на узгоджену російську стратегію з відсікання ділянки узбережжя, що перебуває під контролем України".
"Вплив дій Росії, які призвели до припинення морської торгівлі в північній третині Чорного моря та зробили цей регіон небезпечним для судноплавства, не можна недооцінювати, адже морський експорт України є життєво важливим для глобальної продовольчої безпеки", – заявив американський чиновник.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...