Путін знову змінив командувачів "західного угруповання військ": в ISW розповіли, навіщо це диктатору

Аналітики американського Інституту дослідження війни повідомляють, що у західному військовому окрузі Міноборони Російської Федерації призначено нового командувача, передають Патріоти України.

Зазначається, що ним став генерал-лейтенанта Романа Бердникова, який замінив на цій посаді Олександра Журавльова. Завдяки таким кадровим змінам президент-диктатор Володимир Путін намагається перекласти вину за нещодавні невдачі російських військових у Харківській області. Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Російські підрозділи західного військового округу протягом останніх кількох місяців переважно діяли на північному сході Харківської області. Втім, робили це без чітко визначеного командувача, наголошують аналітики. Журавльова не було видно деяку годину, а Путін за дві тижні змінив двох командувачів "західного угруповання військ".

Експерти ISW припустили, ймовірно, Путін робить кадрові перестановки через невдоволення втратами РФ у Харківській області та Лимані на Донеччині. Крім того, це також може бути спробою захистити генерал-полковника Олександра Лапіна, командувача центрального військового округу від критики за нещодавні російські невдачі у Лимані.

В ISW зазначають, що таким чином очільник Кремля може спробувати перекласти на новоназначеного Бердникова вину за майбутні російські втрати у Харківській та, можливо, Луганській областях.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...