"Путіна буде знищено": Колишній віце-президент Газпромбанку пішов воювати за Україну (відео)

У російський легіон Збройних сил України вступив екс-топ-чиновник Газпромбанку Ігор Волобуєв - комерційного банку газової промисловості, одного з найбільших універсальних банків Росії. Про це в суботу, 11 червня, повідомляється в Telegram-каналі легіону "Свобода Росії", передають Патріоти України.

"Колишній віце-президент Газпромбанку Ігор Волобуєв вступив в легіон "Свобода Росії". Наше діло праве! Путіна буде знищено! Перемога буде за нами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, опубліковано відео з Волобуєвим на стрільбищі. "Мрії збуваються. Я тепер служу в легіоні "Свобода Росії". Хлопці з Росії, якщо ви ненавидите путінський режим і хочете, щоб Росія стала вільною демократичною країною, приєднуйтесь", - говорить Ігор Волобуєв у ролику.

Волобуєв, уродженець Охтирки Сумської області, виїхав з РФ і повернувся в Україну, щоб, за його словами, приєднатися до підрозділів тероборони. "За національністю я українець... Я не міг більше спостерігати з боку, що коїть Росія з моєю батьківщиною. Мій візит - це як покаяння, я хочу відмитися від свого російського минулого. Я хочу залишитися в Україні до перемоги", - пояснював він.

За словами Волобуєва, він хотів повернутися ще з 2004 року, але не зміг "за сімейними обставинами".

Що таке легіон "Свобода Росії"

Легіон "Свобода Росії" - це російський легіон ЗСУ, створений у березні 2022 року для захисту України від повномасштабного російського вторгнення. До нього входять колишні військовослужбовці Збройних сил РФ, а також інші росіяни й навіть білоруси.

Легіон використовує на нарукавних шевронах біло-синьо-білий прапор замість державного біло-синьо-червоного прапора Російської Федерації.

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...