Путіна на заході не буде? Зеленський візьме участь у саміті лідерів G20

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у саміті "Великої двадцятки" на Балі в Індонезії. Про це Суспільному сказав речник президента Сергій Никифоров, передають Патріоти України.

"В якомусь форматі, звичайно, що Володимир Зеленський візьме участь у саміті G20. Більше сказати не можу", - сказав Никифоров.

Він уточнив, що президент точно братиме участь, найімовірніше, що це буде онлайн-формат. Раніше, 3 листопада, президент заявив у розмові з журналістами, що не братиме участі у саміті G20, якщо там буде Путін: "Позиція моя особиста та України була у тому, що якщо лідер РФ братиме участь, то Україна не братиме".

Саміт G20 в Індонезії

Цьогорічний саміт Групи "двадцяти" пройде 15-16 листопада на Балі. Серед запрошених країн, зокрема, й Україна. У порядку денному - мир, здоров'я, цифрова трансформація і перехід на стійку енергетику.

Президент Індонезії Джоко Відодо запросив на саміт й російського президента Володимира Путіна, щоправда, його участь поки не підтверджена.

Можливий візит Путіна викликав обурення у Заходу. CNN з посиланням на координатора зі стратегічних комунікацій Радбезу Білого дому Джона Кірбі писав, що Байден не має наміру зустрічатися з Путіним.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...