"Путіна спровокували": Лукашенко закликав до переговорів

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко закликав до мирних переговорів щодо України та цинічно заявив, що агресорку Росію спровокували на "конфлікт". Про це білоруський диктатор заявив на засіданні Наради керівників органів безпеки та розвідувальних служб держав-учасниць СНД, передають Патріоти України з посиланням на БЕЛТА.

"Ця мерзенна ситуація нікому не потрібна. І ви знаєте, що сьогодні Росія готова. І ніколи не відмовлялася від переговорів", - висловився Лукашенко.

Що більше, він цинічно зауважив, нібито що російську сторону спровокували на конфлікт. Зокрема, "дискримінуючи в Україні громадян за національною ознакою". "У Росії Путіна штовхали до того, щоб він захистив своїх людей. А як він мав би вчинити? Дострибалися, значить", - висловився диктатор.

Крім того, він вкотре співав дифірамби Москві та возвеличував РФ, яка "щомісяця, кожен рік стає іншою", "яка сьогодні в силу певних умов є цементуючою, що об'єднує ланкою всього пострадянського простору".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...