Путінська армія хоче форсувати Дніпро: Заблоцький пояснив, чи є в окупантів шанси

Країна-окупант Росія декларує намір перекинути війська на правий беріг Дніпра й демонструє певні спроби форсування річки. Проте, це вкрай важке завдання, яке ворог не зможе виконати з об’єктивних причин, передають Патріоти України.

Передусім, через те, що позиції Сил оборони на правобережжі є дуже потужними. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZ.UA висловив військово-морський експерт, оглядач журналу Defense Express, науковий співробітник Національного військово-історичного музею України, капітан I-го рангу у відставці Володимир Заблоцький.

"Противник вже задекларував такий намір і накопичує війська. Але це йому не вдасться. Це радше необхідно розглядати як засіб перехопити ініціативу, яка була на нашому боці на цій ділянці фронту, тут, на півдні, на відміну від Донбасу", – заявив він.

Як пояснив Заблоцький, намагання форсувати Дніпро протирічить здоровому глузду, адже це завдання фактично неможливо виконати. "Тому що ми перебуваємо на високому березі, артилерія бачить далі і стріляє далі, ніж російська. Отже, підійти до берега вони не зможуть".

Говорячи про відхід Сил оборони з Кринок та Урожайного, розташованих на лівобережжі Дніпра, експерт зауважив: "Не було сенсу тримати плацдарм в умовах, коли противник панує в повітрі і КАБами нищить усе, що бачить. Там вже все знищено, немає де закріпитися, ми були вимушені відійти".

"Але все одно ми будемо звільняти лівобережжя. До речі, на лівобережжі ще залишилися наші плацдарми, ближче до Херсона. Ситуація динамічна, це війна", – підсумував він.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...