"Путіну байдуже, скільки та на чому відправляти "гарматне м'ясо", - ГУР Міноборони

Російська Федерація не може повноцінно відновити боєздатність виведених з України підрозділів. Військово-промисловий комплекс країни-агресора занепадає через наслідки санкцій провідних держав світу. Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook 12 травня, передають Патріоти України.

"Проте, така ситуація не бентежить керівництво Кремля. Йому байдуже скільки та на чому відправляти "гарматне м'ясо" у бій за майбутнє "руського мира". Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу", - ідеться в повідомленні.

Росіяни змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат в Україні, техніку та озброєння 50-60 років виробництва, стверджує розвідка. "Зі складів довгострокового зберігання техніку навіть не можуть доставити до підрозділів. Проте, військових заставляють її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського "великого прошлого" стає основою російського "настоящего", - додали в ГУР.

За даними розвідки, у квітні з баз зберігання РФ зняли:

- 18 самохідних артилерійських установок "Мста-С" з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного воєнного округу в Уссурійську, Приморський край.

- 28 САУ "Акація" з 94-го арсеналу головного ракетно-артилерійського управління в Омську;

- 15 САУ "Мста-С", п'ять САУ "Акація" та 20 САУ "Гвоздика" з арсеналу комплексного зберігання РАО - Гагаринський, Свердловська область.

- 15 реактивних систем залпового вогню "Ураган" та 11 ракетних комплексів "Точка-У" зі 109-го арсеналу ГРАУ - Батарейна, Іркутська область.

"Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, у тому числі шляхом озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239-го центру забезпечення мобілізаційного розгортання, Богучар", - підсумували в ГУР.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....