Путіну дали сигнал: США направлять війська на східні кордони НАТО у разі вторгнення РФ до України, - The Guardian

США, у разі повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, спрямують своїх солдатів на східний фланг НАТО. Як попередження Москві Вашингтон може запровадити санкції. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на високопоставленого американського чиновника, зазначають Патріоти України.

Водночас американський лідер Джо Байден має намір дати зрозуміти президенту країни-агресора Володимиру Путіну, що не відкине можливості членства України в Північноатлантичному альянсі.

"Якби Путін рушив туди (в Україну. – Ред.), із боку східних флангових союзників буде все більше запитів і позитивна відповідь із боку Сполучених Штатів про додаткові сили, можливості та навчання, які мають проводитися там для забезпечення безпеки", – пояснив чиновник.

Він додав, що Вашингтон не має наміру зосередити свою увагу лише на військовій силі. Іншими заходами будуть підтримка Збройних сил України, санкції та підтримка союзників із НАТО. Нагадаємо, що раніше ЗМІ повідомили про підготовку найгіршого санкційного пакета проти Росії на випадок її агресії в Україні. Зокрема йдеться про відключення від міжбанківської системи SWIFT.

"Якби ж...": Туск прокоментував заяви європейських лідерів щодо допомоги Україні

четвер, 18 квітень 2024, 11:59

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск натякнув, що словам лідерів країн Євросоюзу щодо допомоги Україні не вистачає реалізації. Про це він написав у X (Twitter) за підсумками засідання Євроради, яке відбулось 17 квітня, передають Патріоти України. «Якби ...

Наводив російські ракети та дрони на місто: СБУ затримала у Дніпрі айтішника-зрадника

четвер, 18 квітень 2024, 11:44

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала російського інформатора у Дніпрі, який намагався виявити вогневі позиції українських зенітно-ракетних комплексів протиповітряної оборони. Про це повідомляє СБУ у Telegram, передають Патріоти України....