"Путіну доведеться...": На Заході оцінили, скільки військ знадобиться РФ, щоб відбити Курську область

Наступ ЗСУ надихнув країну, змучену 2,5 роками війни. Він також дав зрозуміти прихильникам Києва, що країна все ще продовжує боротьбу і може успішно проводити складні та інноваційні наступальні операції, передають Патріоти України з посиланням на The Wall Street Journal.

Західні військові оцінки припускають, що Україна направила в Курськ до 6000 солдатів і має до 4000 додаткових військовослужбовців для підтримки в Сумській області.

Щоб уникнути ослаблення лінії фронту, значна частина військ була з резервних сил, які Україна створювала із західною підтримкою для операцій наприкінці цього року і в 2025 році, розповіло виданню джерело, знайоме з операцією.

У відповідь Росія станом на середину минулого тижня вивела з України кілька бригад неповного складу, що загалом становило до 5000 військовослужбовців. Одна бригада була з Донецької області, але інші були з менш важливих районів.

"Тим не менш, Росії, можливо, доведеться вивести більше військ з України, якщо вона захоче повернути територію, що вимагатиме більше сил, ніж в України, і, ймовірно, повинно налічувати більше 20 000 належним чином навчених військовослужбовців", - пише WSJ.

Ворог приречений: Українські десантники показали відео засідок для противника у Курській області (відео)

понеділок, 19 серпень 2024, 0:00

Чернівецькі десантники під час операції ЗСУ у Курській області влаштовували смертельні засідки для російських військових, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Десантники показали дета...

"Можуть чекати події": Світан спрогнозував, які області можуть відколотися від РФ через наступ ЗСУ

неділя, 18 серпень 2024, 23:45

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан прокоментував питання про те, в яких ще регіонах РФ можуть початися події, подібні до тих, які відбуваються в Курській області. Як нагадав він, Україна межує одразу з п'ятьма област...