Путіну дуже потрібне "м'ясо": Гуменюк розповіла, як окупанти проводять мобілізацію на захоплених територіях

Російські окупанти на тимчасово захоплених територіях України продовжують збір даних про чоловіків призовного віку і формують мобілізаційні ресурси. Саме серед українців в окупації загарбники можуть планувати набрати частину з запланованих 300 тисяч новобранців, які зрештою опиняться на передовій, передають Патріоти України.

Зокрема, неабияк допомогла окупантам у цьому "передвиборча" кампанія і сама вистава під назвою "вибори президента РФ" на окупованих територіях України: чоловіки, що взяли участь у цьому фарсі, вже взяті "на олівець". Про це розповіла начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, наразі окупанти на ТОТ продовжують формувати "мобілізаційні ресурси" з місцевого населення.

"Вони продовжують системну роботу зі збору даних, вони формують зараз мобілізаційні ресурси. Тобто та проголошена мобілізація на 300 тисяч осіб — вона може торкнутися цілком і тимчасово окупованих територій та їх населення. Тому люди, які вже подалися в списки виборців під час отієї кампанії перед фарсом, який вони назвали виборами, вони вже "на олівці", як то кажуть. Їхні дані обліковуються як додатковий ресурс", – зазначила Гуменюк.

Речниця Сил оборони півдня додала, що для місцевого населення загарбники вже відпрацювали схему: шлях на передову для них починається з "загонів тероборони".

"Вони їх (українців з ТОТ. -– Ред.) збирають у так звані загони територіальної оборони, формують зараз і оборонні споруди. Спочатку люди формуються в загонах на місцях, а потім перевозяться на так звані полігони, де формується вже бойовий підрозділ і передається вже ближче до лінії бойового зіткнення", – сказала Гуменюк.

Зокрема, на Луганщині фіксуються випадки, коли чоловіків відловлюють прямо на вулицях "У Сєвєродонецьку в чоловіків перевіряють документи на вулицях. Недовго тримають літніх та тих, в кого є відтермінування. Інших – відправляють до військкомату. Також тривають поадресні рейди", – розповів очільник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Втім, загарбники на ТОТ зайняті не лише пошуком потенційного "гарматного м'яса". Не припиняють вони й розграбовування захоплених українських територій.

"Також окупанти на ТОТ зараз зайняті інвентаризацією майна –– там, де люди повиїжджали, не бажаючи брати участь у "виборах" – і намагаються його "експропріювати", – зазначила Гуменюк. Третій важливий для загарбників напрямок діяльності – мілітаризація українських дітей та молоді.

"Ще один акцент — це молодь. Молодь і діти, які мілітаризуються шляхом впровадження виховної і позашкільної роботи, включаючи їх в різні секції, якісь гуртки за інтересами. Але все це має мілітарний нахил", – зазначила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня

На брухт: Українські захисники знищили ворожий танк у Вовчанську та показали ефектне відео

четвер, 16 травень 2024, 17:23

Українські захисники знищили у вовчанську ворожий танк Т-72. Результатами роботи вони поділились у мережі. "У Вовчанську прикордонники бригади "Сталевий кордон" спільно з Силами оборони минулої доби вразили ворожий танк Т-72", - йдеться в повідомленні....

Стан важкий: На прем'єра Словаччини чекає ще одна операція

четвер, 16 травень 2024, 16:30

Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо очікує ще одна операція, проте з його ліками можуть виникнути проблеми. За даними видання, Фіцо очікує операція на стегні. Водночас видання повідомляє, що у прем'єра Словаччини була кровотеча в черевній порожнин...