Путіну дуже треба "перемога": Окупанти РФ перекидають війська і резерви з Київської області в напрямку Донбасу, - СІТ

З'явилося перше підтвердження відомостей, згідно з якими Росія перекидає свої війська з півночі України в напрямку Донецької та Луганської областей. Про маневри окупаційних військових підрозділів раніше попереджали українська влада і розвідка Заходу, передають Патріоти України.

Експерти групи незалежних розслідувачів Conflict Intelligence Team повідомили, що 2 квітня уреспубліці Білорусь на відео було зафіксовано ешелон з десантною технікою БМД-2. Можливо, в ньому можуть бути машини з'єднань, які раніше брали участь у боях у Київській області.

Вказується, що мова йде про наступні угрупування: 76-та десантно-штурмова дивізія, 98-та повітряно-десантна дивізія або 31-та десантно-штурмова бригада.

Посилаючись на базу даних російської залізниці (РЖД), фахівці відзначили, що ешелон окупантів йде на станцію Новий Оскол Бєлгородської області, яка знаходиться неподалік від кордону з окупованими районами Харківської області.

Крім того, на станцію Валуйки поблизу рухається ешелон з танками Т-72Б3. !ого було відправлено з Єльні, Смоленської області Росії, де базується 59-й танковий полк 144-ї мотострілецької дивізії.

До того моменту, як російські війська здійснили вторгнення в Україну, там знаходилася техніка 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу.

"Можливо, ці танки не взяли участь у вторгненні через несправності, і відтепер були відремонтовані", - вважають експерти.

Також в групі Conflict Intelligence Team припускають, що техніка, яка прибула, може попрямувати на південь через окуповані міста Харківської області – Куп'янськ та Ізюм – в напрямку Слов'янська.

Дані маневри можуть вказувати, що командування російських військ налаштоване серйозно, а найближчими днями ситуація на Донбасі погіршуватиметься.

"Перекидання як виведених, так і, можливо, раніше не задіяних машин означає, що російське командування налаштоване серйозно і що в найближчі дні битва за Донбас тільки розгоратиметься", - вважають розслідувачі.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....