Путіну і Ко приготуватись. "Широкий діапазон діянь складають військові злочини і злочини проти людяності": Міжнародний суд завершив попереднє розслідування щодо окупації Криму та Донбасу

У Міжнародному кримінальному суді Гааги завершили попереднє розслідування у справі військових злочинів на території України. Про відкриття справи заявила прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда, повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-служба суду.

"Сьогодні я можу повідомити, що в результаті ретельного і незалежного процесу розгляду, ситуація в Україні визнана такою, що відповідає критеріям статуту для відкриття розслідування", - зазначила вона.

Попереднє розслідування у цій справі було відкрито ще на початку російської агресії - 24 квітня 2014 року. Про це клопотав Кабінет Міністрів України. Згодом до справи додали другу заяву уряду України від 2015 року.

У своєму позові Україна просить розслідувати військові злочини, які тривають на території держави з 20 лютого 2014 року - з дня вторгнення російської армії до Криму.

"Зараз існують розумні доводи вважати, що широкий діапазон діянь, скоєних в контексті ситуації в Україні, складають військові злочини і злочини проти людяності в межах юрисдикції Міжнародного кримінального суду", - заявила Фату Бенсуда.

Прокурор наголосила, що українське правосуддя "не дістає" до окупованих територій. Через це наша країна не має можливості притягнути до відповідальності злочинців, які там перебувають.

"Моя канцелярія робитиме все необхідне, щоб забезпечити цілісність майбутніх розслідувань щодо ситуації в Україні. Я повністю розраховую на підтримку влади України, а також однаково закликаю до співпраці всі сторони конфлікту", - резюмувала Фату Бенсуда.

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...

"Давно вже час": Депутат Держдуми закликав завдати ядерного удару по Україні

вівторок, 7 травень 2024, 23:45

Один з російських депутатів Держдуми заявив, що якщо в Україні буде помічено літаки F-16, по них “потрібно” буде завдати ядерного удару. Про це з посиланням на депутата пише телеграм-канал “Кривава бариня”, передають Патріоти України. Як зазначається, ...