Путіну не пробити "коридор" на Калінінград: США перекидають танки на найнебезпечніший напрямок російського наступу

Москва не зможе гібридно "віджати" такий бажаний шмат Литви під соусом чергової гібридної республіки, силами "місцевих патріотів" з "зелених чоловічків". Адже скільки б найманців не кинули у прорив, це означатиме пряме бойове зіткнення РФ з США

500 військовослужбовців армії США прибувають у Литву на найближчі півроку. З собою вони везуть 30 танків Абрамс, 25 бойових машин піхоти Бредлі, 70 колісних транспортних засобів, зазначають Патріоти України.

У Литві буде дислокований 1-й танковий батальйон 9-го полку 1-ї дивізії армії США. Його розгорнуто на військовому полігоні біля міста Пабраде приблизно за десять кілометрів від кордону з Білоруссю. Про це повідомляє з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Литви.

"Литва неодноразово брала підрозділи військ США, але це проводилося в рамках конкретних навчань. Цього разу американські війська збираються не для міжнародних навчань, а для довгострокового розгортання", - заявив міністр оборони Литви Раймундас Каробліс.

Йдеться про прибуття близько 500 військовослужбовців США, а також важкої техніки - 30 танків "Абрамс", 25 бойових машин піхоти "Бредлі", 70 колісних транспортних засобів. Планується, що американський батальйон буде в Литві до весни 2020 року.

"Ми послідовно і терпляче прагнемо до розширення довгострокової військової участі США в Литві і в усьому регіоні. Тому довгострокове перебування батальйону армії США є гарною новиною і результатом наших довгострокових зусиль і інвестицій. Сили США є дуже важливим стримуючим фактором і сприятимуть зусиллям НАТО в Балтійському регіоні", - заявив Каробліс.

Американські військові будуть "співпрацювати і тренуватися з литовськими колегами і іншими союзниками, обмінюватися досвідом при здійсненні механізації сухопутних військ Литви".

Після окупації Росією Криму та початку військової агресії на Донбасі в кожній з країн Балтії в 2014 році було розміщено по роті американських військових. Вони перебували в цих країнах до осені 2017 року, а відтак були відведені, бо в Литві, Латвії та Естонії були дислоковані міжнародні батальйони НАТО.

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...