"Путіну не вигідні нападки на Зеленського, він потрібен йому слабким", - Береза про форум в Ізраїлі

Робоча поїздка президента Володимира Зеленського в Ізраїль є правильною позицією, оскільки він зможе використовувати її в інтересах України і вплинути на думку ізраїльтян про нашу країну. Таку думку в коментарі InfoResist висловив колишній народний депутат Борислав Береза, передають Патріоти України.

«Почнемо з того, що президенти Литви і Польщі братимуть участь у вшануванні пам’яті звільнення Аушвіца в Польщі. А пан Зеленський не буде там присутній. Відповідно, пан Дуда матиме майданчик, у Зеленського такого майданчика не буде. Ні в Ізраїлі, ні в Польщі. Це вкотре я наголошую, наскільки погано працює оточення президента, яке не може створити йому комфортні умови для просування української позиції на міжнародній арені», – зазначив екснардеп.

За його словами, польський президент Анджей Дуда не їде в Ізраїль на форум пам’яті Голокосту через президента РФ Володимира Путіна, який останнім часом почав розкручувати наратив про нацистську Польщу і переглядати підсумки Другої світової війни.

«У рамках саме цього політичного конфлікту Дуда і його комунікатори синхронно виставили позицію про те, що вони не їдуть в Ізраїль. З однієї причини: вони розуміють, що Путін може публічно атакувати Польщу і, швидше за все, використовує цю площадку для цього, і вони побоюються, що не зможуть йому відповісти. Зеленський, навпаки, знає, що Путін атакувати Україну зараз не буде, йому не вигідні нападки на Зеленського. Чому? Тому що сильний Зеленський йому не потрібен, але остаточно слабкий і у якого фактично обрушується рейтинг – такий Зеленський його зацікавить», – пояснив Береза.

Він вважає, що, враховуючи це, Путін поки не буде здійснювати агресивні випади в бік України або Зеленського. «Крім того, ми чітко розуміємо, що Зеленський зобов’язаний представляти Україну на міжнародній арені, зобов’язаний намагатися відновлювати суб’єкти, які за останні 9 місяців фактично втрачені, і Україна стає об’єктом впливу. І Зеленський повинен, окрім цього, поспілкуватися з ізраїльським бізнесом, він не стоїть в черзі для того, щоб інвестувати в Україну. Інтерес є, але віри в Україну поки у Ізраїлю немає. Саме поїздка Зеленського в Ізраїль та його особисті гарантії і його переконання повинні вплинути на ізраїльтян», – зазначив колишній депутат.

Береза наголосив, що цю поїздку Зеленському потрібно використовувати по повній програмі в інтересах держави. «Я вважаю, що їхати треба. Що стосується Путіна, що я можу сказати, Путін є суб’єктом світової політики, і Зеленському треба вчитися ставати суб’єктом і вчитися впливати на процеси, а не керуватися чужим порядком дня», – підсумував екснардеп.


"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...

СБУ затримала чергового зрадника, який працював на росіян (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 20:02

Співробітники СБУ викрили зрадника, який створював кремлівську пропаганду на замовлення розвідки РФ. За роботу агентові окупанти заплатили майже 250 тис. у гривневому еквіваленті. Тепер він отримав те, на що заслуговує – 15 років тюрми. Про це повідоми...