Путіну ніхто не дасть спуску: США перекине на східний фланг НАТО винищувачі F-35, гелікоптери Apache і 800 військових

Президент США Джо Байден 22 лютого направив додаткові війська на східний фланг НАТО на тлі ризику великомасштабного вторгнення Росії в Україну, зазначають Патріоти України.

Зокрема, глава Білого дому санкціонував додаткове переміщення сил і техніки США, вже дислокованих в Європі, для посилення країн Балтії - Естонії, Латвії та Литви, пише The Hill. "Оскільки Росія обмірковує свій наступний крок, ми також підготували наш наступний крок", - сказав Байден.

Вашингтон вже перекинув або передислокував близько шести тисяч американських військовослужбовців до Німеччини, Польщі та Румунії поблизу кордонів цих країн з Україною.

Байден не сказав, скільки військ буде відправлено в Естонію, Латвію і Литву або звідки вони будуть передислоковані, але сказав, що це "повністю оборонні дії з нашого боку", і що Сполучені Штати "не мають наміру воювати з Росією".

"Ми хочемо послати сигнал про те, що Сполучені Штати разом з нашими союзниками будуть захищати кожен дюйм території НАТО і дотримуватися зобов'язань, які ми взяли на себе перед НАТО", - сказав він. За словами президента США, Вашингтон також продовжить надавати оборонну допомогу Україні.

Високопоставлений представник Пентагону пізніше уточнив, що додаткові сили на східному фланзі НАТО складатимуться з льотчиків і сухопутних військ. Їх передислокують "на північно-східний і південно-східний фланги НАТО в найближчі дні і, як очікується, вони прибудуть на місце в кінці цього тижня".

Сили включають:

  • оперативну групу піхотного батальйону чисельністю близько 800 осіб, яка буде перекинута з Італії в Балтійський регіон;
  • до восьми винищувачів F-35, відправлених з Німеччини у "кілька оперативних пунктів уздовж східного флангу НАТО";
  • батальйон з 20 AH-64 геоікоптерів Apache передислокувався з Німеччини в Балтійський регіон, а 12 гелікоптерів Apache - з Греції в Польщу.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...