Путіну обіцяли, що він контролюватиме всю Україну і візьме Київ за 5 днів: Нуланд розповіла про ганебну поразку Кремля

Керівництво російської армії обіцяло Володимиру Путіну, який розв'язав варварську війну проти України, захопити Київ за 5 днів, а всю Україну за 2 тижні. Про це завила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд під час спеціальної онлайн-зустрічі Київського безпекового форуму, передають Патріоти України.

За її словами, саме завдяки мужності українського народу плани країни-агресорки не були реалізовані. "Коли ми вперше дізналися про військові плани Путіна щодо цієї війни – а це було ще восени – його військові говорили йому, що він буде в Києві, візьме Київ за п’ять днів. Його військові командири говорили йому, що він буде повністю контролювати всю Україну і отримає цей контроль за два тижні", – сказала Нуланд.

Вона наголосила, що нині увесь світ дивується мужністю, силою, рішучістю, патріотизмом українців. На думку заступниці держсекретаря, зараз вирішується доля демократії. "Ви (українці. - Ред.) боретеся за нас усіх. Ви боретеся за весь вільний світ. Вирішується доля майбутнього демократії, чи зможе автократія змінити силою правопорядок і нав’язати свою волю на будь-кого з нас", – резюмувала Нуланд.

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...

У Росії проблеми через дефіцит робочої сили: Розвідка Британії вказала на важливий момент

вівторок, 21 травень 2024, 2:35

Росія відчуває дефіцит робочої сили, який стає значною проблемою в деяких секторах. Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у щоденному огляді Міноборони Британії про російсько-українську війну. Британські оглядачі наводять оцінку російського ви...